Tukholma oli nukkekotitarjonnan suhteen vähän liiankin antelias :) Tuntui, että joka toisessa kaupassa oli tarjolla jotain nukkekotiin sopivaa. Tietenkään kaikkea ei voinut ohittaa ja jotain tuliaisia piti nukkekodin väellekin tuoda.

Taisi olla kohtalonsormi hommissa, kun avasin Tukholman "Hesarin" (en muista mikä lehti se oli) että ymmärränkö enää ruotsia ollenkaan. No sen verran ainakin ymmärsin, että siellä oli listattu kivoja kauppoja Tukholmassa ja eräs niistä oli Koffert (Humlegårdsgatan 11), joka mainosti nukkekotitavaroitaan. Sinne siis. Ja ihana kauppa se olikin. Ikkunassa oli söpö talvinen nukkekoti + pihamaa ja sisällä mielettömiä sisustusjuttuja, leluja ja nukkekotitavaraa. Kaikenlaisen kivan keskeltä päädyin sitten radioon, koska sitä nukeillani ei vielä ollut.

1072525.jpg

Shoppailukierros jatkui. Gallerian-ostoskeskuksessa (Hamngatan 27) oli Pearlchain-niminen helmikauppa ja sieltä ostin lastenhuoneen hyllylle (jota ei siis vielä ole) nallehelmiä, korunosia ja pieniä kultahelmiä, joista aion tehdä kristallikruunun. Kristallikruunua varten ostin helmilankaakin jos sen avulla 8. yritys kristallikruunusta onnistuisi paremmin. Hope so! Lisäksi ostin muutaman irtohelmen parfyymi- ja partavesipulloja varten.

 1072523.jpg

Drottningsgatanilla oli paljon matkamuistomyymälöitä ja sieltä olisi löytynyt dalahäst nukkekotikoossa mutta silloin suljin silmäni ja marssin ohi. Pitäähän sitä jotain ostettavaa jättää seuraavallekin Ruotsin reissulle. Sen sijaan pientä tonttua en voinut jättää kauppaan. Siitä tulee nukkekotiin ihana joulukoriste! Tässä vaiheessa päätin, että nyt loppui nukkekotiostokset ja sanoin matkaseuralaiselleni, ettei enää päästä minua kauppaan, jossa myydään nukkekotikrääsää. Ja heti seuraava kauppa oli joku lelukirppis, jossa oli ihania antiikkileluja ja nukkekotitavaraa. Siellä olisi ollut vaikka mitä kivaa mutta onneksi hinnatkin olivat sen verran kovia, että tyydyin vain haaveilemaan. Mutta sitten löysin alekorin, jossa oli kaksi pientä tuolia, juuri lastenhuoneeseen sopivia. Hinta oli 10 kruunua/tuoli ja kaverini lupasi ostaa ne minulle, etten joutunut perumaan päätöstäni. Myyjämies oli niin kiva, että antoi toisen tuolin kaupan päälle :) Pieniä on ne paketit, joilla saa nukkekoti-ihmisen onnelliseksi! Kiitos vielä kerran näistä! :)

1072518.jpg

Gamla stanissa oli vielä monta kauppaa, joissa oli nukkekotitavaraa myynnissä mutta jotenkin onnistuin välttämään lisäostokset. Melkein sorruin ostamaan ruokatarvikepaketteja mutta onneksi muistin, että eihän minun nuket ruotsia ymmärrä :)  

Ei voi kun todeta, että Tukholman reissu oli mukava kaikinpuolin!