Lontoo oli hieno kaupunki. En kyllä ehtinyt shoppailla siellä juuri ollenkaan kun nähtävyyksien kiertämiseen meni niin paljon aikaa. En ehtinyt käydä kuin Harrod'sin kirjakaupassa ja sieltä ei valitettavasti nukkekotikirjoja löytynyt. Harrod'sin leluosasto on kuuluisa leluistaan ja paljon jänniä leluja siellä olikin. Oli mm. tosi hieno nukkekoti huonekaluineen mutta ne olisi pitänyt ostaa koko pakettina. Muut nukkekotitavarat oli vain leikkeihin tarkoitettuja, eli puisia ja kömpelöhköjä, joten sinnekään ei kulunut puntia.

Ehdin käydä kahdessa kaupassa, jotka möivät nukkekotikamaa. Hamleys Regent Streetillä, kuuluisa lelukauppa siis, 5 kerrosta leluja, tarjosi aika paljonkin nukkekotikamaa mutta mitään itselleni välttämätöntä en sieltä löytänyt. Benjamin Pollock'sin lelukauppa Covent Gardenin marketeilla oli suloinen putiikki, jossa myytiin kaikkea ihanaa. Siellä oli myös hyllyköllinen miniatyyrejä mutta kalliiseen hintaan, joten jäi ostamatta. Muuten on kyllä vierailun arvoinen kauppa jos Lontoossa päin pyörii. Tässä vielä sivu, jolta löytyy tarkat osoitteet molempiin kauppoihin ja ohjeet, kuinka löydät perille.

Sylvanian Familiesin nallukoita myytiin kaikissa lelukaupoissa. En muista millä nimellä Suomen harrastelijat niitä kutsuvat mutta joissakin blogeissa olen niitä nähnyt ja tuolla niitä oli tarjolla pilvin pimein.

Ihan tyhjin käsin en kuitenkaan Lontoosta tullut. Joka nurkalla oli turistikojuja, joissa myytiin mm. avaimenperiä ja sieltä ostin lastenhuoneeseen Lontoo-bussin:

1288246.jpg

1288248.jpg

Pitää laittaa jonkin sorttinen vetohihna tuohon metallilenkkiin, jotta nukkislapset voivat kiskoa bussia perässään.

Muille Lontoon kävijöille epävarmaksi tiedoksi:
- Covent Garden Market 29:ssä pitäisi olla London Doll House-niminen kauppa mutta tuonnekaan en ehtinyt enkä kyseistä kauppaa nähnyt vaikka marketeilla hetken aikaa pyörinkin. Kysymällä olisi saattanut löytyä jos on enää olemassa.
- Tällaisesta kaupasta löysin netistä pari lehtiartikkelia mutta en ehtinyt käymään enkä tiedä onko tätäkään enää olemassa: Kristin Baybars, 7, Mansfield Rd, Gospel Oak, London, Tel: 020 7267 0934

(Kristen Baybar’s Doll’s House Shop in Mansfield Road, opposite Gospel Oak overground station, has no visible signage on the pink exterior and always looks closed but don’t be put off. It opens 11am (closed Sun & Mon) and you have to knock on the red front door. Once inside, if you are keen and polite you get a personal tour of the most amazing selection of collector doll’s houses. She sells flat packsinstuctions on making them up. Kristen herself, of Play School’s Humpty making fame, is usually in there so brief your daughters in advance not to touch things. You’ll want to stay in there for hours if you’re embarking on buying, making or furnishing one.)

Täältä löytyy vähän lisäinfoa noista kaupoista. 

Jos joku tietää enemmän noista tai muista Lontoon nukkekotikaupoista tai nukkiskirjakaupoista, jättäkää kommenttia (uusi reissu jo suunnitelmissa ;)).