Haaveilin pitkään ristipistomatosta, varsinkin kun näin muutaman hienon mallin Laiskiaisen labrassa mutta ristipistoilutaidottomana ajattelin, että taitaa jäädä haaveeksi. Siskoni ja pari muutakin sukulaista kysyi, miksi en ehdottaisi Seija-tädillemme, (joka on ristipistoilun maailmanmestari :) ja tehnyt monille sukumme lapsille ristipistonimitaulut ym. ihanuuksia) voisiko hän tehdä minulle tuollaisen maton. Niinpä sitten printtasin malleja, leikkasin palan ruokailuhuoneen tapettia mukaan väriskaalaksi ja saatekirjeen kanssa laitoin pyynnön menemään. Tätini sai itse valita, minkä malleista toteuttaa mutta laitoin kyllä tiedoksi mikä oli oma lempparini. Ja tänään posti toi kirjeen, jota jännityksellä avasin... Katsokaa, mikä ihanuus sieltä paljastui: (Salamavalo vääristää vähän värejä, aidot värit on pehmeämmän ruskeat)

1881817.jpg

Olen melkein sanaton. Matto on niin tasaisilla pistoilla tehty, siinä on tosi nätit ja ruokailuhuoneeseen hienosti sopivat värit ja ihanat hapsutkin. Ja aikaa tämän tekemiseen meni parisen viikkoa. Kyllä käsityötaitoisista sukulaisista voikin olla iso ilo! :) Tuhannet kiitokset tästä!

1881819.jpg

Matto omalla paikallaan ruokailuhuoneessa.

Nukkekotini on ollut remontissa, ja on oikeastaan vieläkin kun valkoinen maali loppui kesken. Keittiö uudistui lähes täysin. Olen tehnyt myös sähkötöitä ja ruokailuhuoneen seinälampun. Lamppuun käytin jotain kaverini sairaalasta tuomaa kirkasta muovikapselia, kakkukynttilän jalustaa, nepparin osaa ja paperipäällysteistä rautalankaa ja kultamaalia. Ihan kiva siitä tuli.

Alakerta on saanut lattialistatkin. Kävin Porvoossa shoppailemassa mutta niistä sitten toisella kertaa lisää. Nyt pitää lähteä veneilemään ja katsomaan ilotulitusta.