Viime lauantaina Viikissä oli aiheena pehmustettu nojatuoli ja koska olin sentyyppisen kerran jo tehnyt, päätin rakentaa saunanlauteet. Lauteet on rakennettu rimoista ja jätskitikuista. Eilen illalla vedin saunaan sähköt ja rakensin lampunvarjostimen. Kiuas puuttuu, odottelen ideaa ja inspiraatiota... Olisiko jollain hyviä vinkkejä?

2073258.jpg 

Samalla kun vedin saunaan sähköt, asensin aiemmin tekemäni kristallikruunun kylppäriin, jonne tuli nyt jännä hämyvalaistus.

2073289.jpg

Sauna-/kylppäriosasto vaatisi vielä paljon fiksaamista ja se olisikin nyt seuraavaksi tarkoitus saada valmiiksi (kuva on siksi omituisesti rajattu, ettei repsottavat ikkunanpielet ja kattolistan puute näy :)).

2073287.jpg

Sen verran olin perjantai-iltana nukkekotikerhofiiliksissä, että tein sen aikomani jalkarahin sohvaryhmääni.

2073267.jpg

Rahi on päällystetty rasvapurkin korkki ja päälle liimasin vanulla pehmustetun ja kankaalla päällystetyn pahvinpalan. Alle liimasin samanlaiset jalat kuin sohvissakin on.

Ruokailuhuoneeseen tein peilin kun siellä oli jotenkin niin ankeaa.

2073211.jpg

Peili on joku vanha taskupeili, johon liimasin kultamaalilla maalattua koristenauhaa kehyksiksi...

2073227.jpg

Jaahas, vasta kuvasta huomaan, että alanurkan liimaus on irronnut...  No jokatapauksessa peili tuo vähän tunnelmaa ruokailuhuoneeseen, jonne laitoin jo vähän jouluakin.

2073266.jpg 

Piparkakkutalo on ostettu Nukke- ja nallemarkkinoilta muistaakseni viime vuonna ja tonttu Ruotsista. Pianon päällä oleva amaryllis on tehty Turussa viime vuonna.

Olohuoneeseen nostin joulukuusen (joka vinksottaa varaston jäljiltä), joulukoristelaatikon ja olkipukin. Pienellä ruskealla pöydällä on uusi viherkasvini, jonka tein mansetin osasta.

2073293.jpg

Viikissä oli Marjut Kotilan aarrelasti myynnissä ja sieltä löytyi pari kivaa juttua:

2073279.jpg

Luistimet perheen tytölle, olivat niin vaikeat kuvattavat, että meinasi hermo mennä mutta muuten aivan ihanat! 

Lastenhuoneeseen löytyi joulukalenteri, tämäkin tosi suloinen:

2073277.jpg

2073269.jpg

Kalenteri on siis oikeasti pieni joulukortti ja siinä olisi avattavat luukut mutta en raski avata.

Ja vielä Marjutin aarteista löytyi viherkasviaineksia, joista väänsin rinkula"muratin".

2073283.jpg

Alan innostua tästä viherkasvitehtailusta, se on helppoa ja nopeaa. Kukathan olisivat hienompia mutta jotenkin sekin laji tuntuu vähän vieraalle. Ainoa nukkekodin kukka on äskeinen amaryllis ja se on niin hieno kun oli hyvät ohjeet ja opastus, niin ei viitsi rueta räpeltämään omin päin jotain ja sitten epäonnistua :) Toivoinkin lauantaina Viikissä, että joskus tehtäisiin kukkia. Saa nähdä toteutuuko toive.

Kokeilin myös kenkien tekemistä kun niin monissa blogeissa olen niitä ihaillut. Vanhojen ratsastushousujeni mokkapaikat olivat ihanan ohueksi kulahtanutta matskua ja siitä kengän sain kuin sainkin väännettyä... Kuvaa en ottanut, koska saatuani kengän valmiiksi en jaksanutkaan tehdä sille paria... :) Pitää hankkia yksijalkainen nukke, jolle voin tehtailla kenkiä jatkossa. Ehkä tsemppaan vielä tänään ja väännän kengälle parinkin, koska kengän tekeminen ei ollut lähellekään niin hankalaa kuin olin kuvitellut.

Jossain edellisessä postauksessa esittelin Porvoon ostoksiani ja niinhän siinä kävi, että unohdin osan ostoksistani eli lasitavaran.

2073245.jpg

Ostin siis jalallisia laseja, jotka ovat keskimmäisellä hyllyllä ja alahyllyllä olevia jälkiruoka-astioita. Minulla on ihmeellinen himo kaikkia keittiötavaroita kohtaan, voisin ostella niitä ihan rajattomasti. Johtuu varmaankin siitä etten tosielämässä ole mikään kodinkone ja vietän keittiössä hyvin vähän aikaa... :)

Sitten vielä lopuksi edelleen keskeneräisen keittiön uutta ilmettä:

2073273.jpg

Eli tapetit ja lattia on vaihtunut ja kaapit saaneet valkoista väriä pintaansa. Huonekaluille ei sopivaa järjestystä tunnu oikein löytyvän ja tuo pieni yläkaappi ei halua pysyä seinällä millään! Kaapista tuli tuunauksen jälkeen tosi kiva mutta se on aika painava, niin meinaa keinot loppua sen kiinnittämiseen.

2073270.jpg

Teen oikeassakin elämässä huvikseni kavereilleni usein gallupeja, niin voisin kokeilla täälläkin samaa eli gallupkysymys kuuluu näin: Mikä on tehokkain, kätevin, huomaamattomin ja helposti muokattavissa oleva keino kiinnittää painavia esineitä nukkekodin seinälle? :)