Olen seuraillut muiden blogeista ihania joulukalenterivaihtoja ja ajattelin sitten toteuttaa omani tekemällä jokaisena joulukuun päivänä jotain nukkekotikampetta. Tässä tulos tähän mennessä:

Kävin Nukke- ja nallemarkkinoilla ja ostin sieltä mm. ihanaa lankaa. Lahdesta ostin kesällä ohuenohuet puikot, joilla aloin tekemään villasukkaa. Neljä kertaa piti aloittaa alusta mutta viimein onnistuin:


1. villasukka

Sukan tekeminen monen vuoden tauon jälkeen oli niin haastavaa, että parin tekemisen välipalaksi piti tehdä Lahdesta ostettu hortensia-kukkakitti valmiiksi. Vaikeinta oli saada kukat asettumaan sievästi ruukkuun.


2. hortensia

Kukkien tekemisen jälkeen taas neulominen maistui ja sukka sai parinsa.


3. toinen sukka

Nukke- ja nallemarkkinoilta ostin kukka-asetelma kukkakitin ja kukat sain jo valmiiksi. Edelleen nukkistani vaivaa maljakkojen puute mutta nyt maljakot ovat jo tilauksessa niin enköhän saa asetelman tällä viikolla maljakkoon. Kukkakitti oli ihana ja helppo tehdä. Ohjeiden viimeinen kohta voisi kyllä olla: Varaa aika hierojalle :) Sain hartiani jumiin taas ihan kunnolla mutta hienot kukat korvaa sen ongelman.


4. Kukkia

5. päivänä oli Viikissä Brian Stevens luennoimassa puuviilun käytöstä nukkekodeissa sekä sähköistyksestä in english. Oli tosi mielenkiintoista. Tämän päivän aikana en saanut mitään näkyvää nukkikseeni mutta ehkä jotain näkyvää tästä aiheesta tulee myöhemmin.

Kuudennen päivän saalis oli lapanen samasta langasta kuin sukat. Enää ei neulominen ollut niin hankalaa kuin sukkia tehdessä.


6. lapanen

Tässä vielä nukkekodin isäntä sukkineen ja toisen lapasen kanssa:

Ei varmaan ole vaikea arvata mikä on seuraava tuotos, olen kyllä yhden päivän jäljessä kalenterissani. No, jonain päivänä pitää ahkeroida kahden päivän edestä. Saapa nähdä miten työnteko sen sallii.

P.S. Oletteko muut nukkekotiharrastajat saaneet yhtä tuikeaa kommenttia kuin sain edelliseen postaukseeni Saunatonttu-nimimerkiltä? Ihan kuin jollakin olisi pipo hieman liian kireällä :)

Ai niin, paras uutinen jäi kertomatta: Tapasin Viikissa pari miniklubilaista ja he lupailivat, että Miniklubiin pääsee vielä mukaan jos haluaa... jee! Pitänee tammikuussa uskaltautua mennä tutustumaan kuvioihin.