Viime viikolla Miniklubissa oli aiheena verhot. Maanantai-iltana iski paniikki kun ei ollut verhoideoita eikä kyllä -materiaaliakaan. Koska Ikea-keittiölle pitäisi saada jatkoksi moderni olkkari, niin sinne sopisi varmaan Marimekon verhot. Oikeassa elämässä en ole yhtään Marimekko-tyyppiä, siksi varmaan minikoossa ne houkuttelivatkin. Tarpeeksi ohutta kangasta ei varastoista löytynyt, joten ei auttanut kun siirtyä katselemaan hengareista sopivaa uhria ja sellainen löytyikin:

Paita on edelleen etupuolelta edustuskelpoinen, selkäkappaleesta puuttuu yli puolet mutta siitä ei ole nyt todistusaineistoa. Hirmuisen hyvää verhomatskua se kyllä on!

Kaivelin varastoista piirtoheitinkalvoja (löytyi tasan 1 kpl mutta se riittikin) ja tulostin Marimekon sivuilta Kaivo-kankaan ja pienensin sen sopivaksi. Muotin tekeminen ei ollut ihan niin yksinkertaista kuin kuvittelin mutta muutaman venkslauksen jälkeen keksin miten kuvion saa suht kätevästi tehtyä ja leikattua.

Kangasvärit kehiin ja kankaanpainantaan. Voi morjens kun tuli suttua mutta nopeasti tässä kehittyi:

Lopulta sain kaksi suht siistiä kappaletta valmiiksi. Suikaleet on tosi pitkiä kun en vielä tiedä kuinka korkealle ikkunat asettuvat kun keittiön lattia oli korotettu mutta olkkarin lattia ei tule olemaan, joten verhojen pituus on vielä arvoitus. Mutta liian kanssahan aina pärjää ja ajattelin hyödyntää nuo siisteimmät pätkät kankaista kun se nyt sattuu olemaan mahdollista.

Miniklubissa sitten tökittiin kankaat styroksille sopivasti ryppyyn ja nuppineuloilla kiinni ja suihkutettiin tärkkiä päälle:

Miniklubilla oli tarjolla verhokankaita, joten sieltä löytyi pari juuri oikean väristä kangasta nukkikseni keittiöön ja kylppäriin niin väkersin niistä vielä kotona verhot:

 

Oli poijjaat mukavaa touhua! Nyt pitäisi saada vielä verhot paikoilleen mutta se on sitten eri tarina se.

Olen unohtanut esitellä edelliskerran Miniklubin touhut eli talolyhdyt ja kuvassa on myös eräs ostokseni, musta Aalto-maljakko (superihku!), jonka tilasin Titalta. Moderniin olkkariin nämäkin.