Tarvikkeet:

Vesi-ilmapallo, lankaa, rautalankaa (jokin väline rautalangan katkaisemiseen) ja sakset. Lisäksi tarvitset kulhon, sokeria, vettä ja lamppu + johtosysteemin.

1. Jos tai kun et jaksa puhaltaa vesi-ilmapalloon ilmaa, täytä se ensin vedellä. Sen jälkeen puhaltaminen on ihan helppoa.

2. Mittaile ja arvioi pallon kokoa, tästä tuli ehkä hiukan liian suuri. Jos haluat ison pallolampun, puhalla iso pallo ja päin vastoin.

3. Tee rautalangasta pallon yläosaan sopiva kehikko ripustamista ja lampun asentamista varten.

 

4. Sido lanka rautalankakehikkoon ja ala kietomaan pallon ympärille lankaa. Kun lankaa on mielestäsi sopivasti, katkaise lanka ja pujottele langan pää muiden lankojen sekaan.

5. Kiehauta vettä ja sekoita siihen rutkasti sokeria. Anna seoksen jäähtyä ennen kuin upotat pallon sinne (muuten pallo pakenee lankojen alta ja lopputuloksesta tulee muhkurainen). Kastele pallo joka puolelta ja anna vesisokeri-seoksen imeytyä lankaan.

6. Ripusta pallo kuivumaan. En tiedä kuinka kauan kuivuminen ja kovettuminen kestää, koska jätin omani kuivumaan viikonlopuksi, kun olin reissussa. 

7. Puhkaise pallo neulalla ja ujuta se lankojen sisältä pois.

8. Asenna lamppu pallon sisään ja ihaile lopputulosta. Kuvassa on se muhkurainen ensimmäinen versio kun en jaksanut odottaa, että toinen, paranneltu versio kuivuu.

9. Rakenna olohuone valmiiksi, jonne lamppu on tulossa ja kuvaa lopputulos joskus tulevaisuudessa :)